Mentor Cup 2019

Uusi mentorointiohjelma Pokémon GO -pelaajille käynnistyi Sellonaukion turnauksella

Pokemon GO Elite Four Challenge keräsi pelaajia Sellonaukiolle

Suomen peliskenen keskeisten toimijoiden Ulti Esportsin ja Pokémon GO Helsingin PVP -työryhmän yhteistyössä järjestämä Mentor Cup -ohjelma tuo yhteen kokeneet sekä aloittelevat pelaajat. Ohjelma käynnistyi torstaina 17.10.2019 Sellonaukion Pokémon GO Elite Four Challenge -tapahtumassa.

Mentor Cup-ohjelmassa kokeneet pelaajat valmentavat uusia pelaajia. Harjoituskausi alkaa heti Sellonaukion tapahtuman jälkeen. Ohjelmassa mentorit päivittävät sosiaalisessa mediassa viikottain oppilaiden edistymistä. Ohjelma kestää joulukuuhun asti ja huipentuu liveturnaukseen, jossa pelaajat kohtaavat toisensa mentorien kannustaessa taustalla.

Mentor Cup syntyi PVP-työryhmän ideanikkarin Jaro Lexmondin aloitteesta. Hän kehitti muiden järjestäjien kanssa eteenpäin Reddit -sivustolta esiintynyttä ideaa, jossa kokeneemmat pelaajat coachaavat uusia pelaajia

“Haluamme rakentaa pelaajien ja valmentajien välille pitkäkestoisen suhteen, sekä tarjota kokonaan uusille pelaajille mahdollisuuden perehtyä taistelupuoleen sen sijaan, että tämä olisi vain pienen profiilin yksittäinen turnaus”, hän kuvailee ohjelman tarkoitusta.

Myös mobiilipeliseura Ulti Esportsin omistaja ja varatoimitusjohtaja Teemu Suutari pitää mentorointia tärkeänä koko Suomen peliskenelle.

“Tällä viedään mobiiliskeneä eteenpäin peliskeneen Suomessa. On iso juttu meille olla mukana rakentamassa mobiili esportsia, se on tärkeä arvo toiminnassamme”, hän toteaa.

Mentor Cupin mentori Henksuli (oik.) pelaa tapahtuman nuorta osallistujaa vastaan

Sellonaukiolla noin 100 osallistujaa Pokémon GO:n ympärillä

Mentor Cup -ohjelma käynnistettiin torstai-illan jälkeen oppilashakuajan päätyttyä osana Sellonaukion Pokemon GO Elite Four Challenge -tapahtumaa. Itse tapahtuma keräsi Selloon lähemmäs 100 haastajaa.

“Tosi positiivinen yllätys, että tuli näin paljon väkeä paikalle. Oli pienempiä pelaajia ja heidän vanhempiaan, joista osa pelasi myös”, toteaa Pokemon Go Finlandin Facebook -ryhmän ylläpitäjä ja PVP -turnausten järjestäjä Niko Tuuli.

Paikalla olivat tietenkin myös Mentor Cup -ohjelman mentorit Henksuli, Jusaalem, Tatti336427 ja Haaskalintu, joita osallistujat pääsivät haastamaan.

Perinteiset Pokémon GO -turnaukset ovat maailmalla hyvinkin suosittuja ja jatkuvassa nosteessa. Turnauksia järjestetään jatkuvalla syötöllä ympäri maailmaa. Isoimmissa turnauksissa on ollut lähemmäs 300 osallistujaa pelaamassa samaan aikaan.

“Suomessa tällainen Mentor Cup -kokonaisuus on ensimmäinen laatuaan. Pelaajia tulee helpommin mukaan, kun on joku joka neuvoo ja opettaa. Tällainen mentorkuvio antaa kivaa lisäbuustia muutenkin tasaisesti kasvussa olleeseen PVP-skeneen”, hän jatkaa.

Elite Four mestarit vasemmalta: Tatti, Haaskalintu, Jusaalem, Henksuli

Elite Four mestarit vasemmalta: Tatti, Haaskalintu, Jusaalem, Henksuli


Pokémon GO -tapahtumien määrä on kasvanut Suomessa PVP-uudistuksen myötä

Uusi taistelutila PvP (player vs player) julkaistiin Pokémon GO:ssa jouluna 2018, minkä myötä tällaisten turnausten ja tapahtumien järjestäminen on mahdollistunut. Tätä on lähdetty rakentamaan pala palalta pienistä turnauksista ja muutamista kaupungeista lähtien. Kuluneen kesän aikana turnaustoiminta on laajentunut nyt myös useampiin uusiin kaupunkeihin. Turnauksia on järjestetty nyt muun muassa Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Porissa, Oulussa ja Espoossa.

“Näiltä paikkakunnilta on löytynyt henkilö, joka on lähtenyt vapaaehtoisesti järjestämään turnausta ja levittämään sanaa, että “hei, pelataan PVP:tä yhdessä”. Sen pohjalta ja alkusysäyksen avustamana tää on hyvässä nousussa useammalla paikkakunnalla”, Tuuli vahvistaa.

Järjestävät povaavat Mentor Cupille sekä Suomen peliskenelle nostetta.

“Meillä on pelaajat lähteneet Mentor Cuppiin hyvin mukaan. Pelialan yrittäjänä seuraan myös mielenkiinnolla, miten skene kehittyy Pokémon GO -tapahtumien myötä”, toteaa Ultin Suutari.

Ulti Esportsin omistaja ja varatoimitusjohtaja Teemu “Kipauttaja” Suutari, Pokemon GO Helsingin PVP-työryhmän ydinjäsenet Jaro “Marstonlad” Lexmond, Laura “Laurat4r” Ruokolainen ja Pokemon GO Finlandin ylläpitäjä Niko “Nikl3” Tuuli.

Ulti Esportsin omistaja ja varatoimitusjohtaja Teemu “Kipauttaja” Suutari, Pokemon GO Helsingin PVP-työryhmän ydinjäsenet Jaro “Marstonlad” Lexmond, Laura “Laurat4r” Ruokolainen ja Pokemon GO Finlandin ylläpitäjä Niko “Nikl3” Tuuli.Artikkelin on kirjoittanut Laajasalon mediaopiston Katariina Aho, jonka pelialaa käsitteleviin kirjoituksiin pääset tutustumaan osoitteessa: https://kaupunkikanava.fi/author/katariina-aho/