Mentor Cup 2019

Maldewar & Haaskalintu

Maldewar

Mikä sai sinut hakemaan mukaan Mentor Cupiin?
Tietty demoninen trio, Laura, Niko ja Bubbe pakotti henkisellä ja fyysisellä pahoinpitelyllä hakemaan mukaan. Painostusta tuli 24/7.. Toki mua nyt muutenkaan ei ole vaikea ylipuhua mihinkään mukaan, tyhmään tai järkevään. PvP oli muutenkin alkanut vähän kiinnostamaan sopivasti ennen tätä niin helppo päätöshän se oli, bonuksena sai rauhaa kyseiseltä kolmikoltakin! Ja tietenkin se että Bubbe ei kyennyt enää pelillisesti tuomaan enempää asioita mulle opittavaksi :D

Miltä on tuntunut olla Haaskalinnun valmennettavana?
Haaskan kanssa asioiden hoitaminen on helppoa, ei ole turhaa pulinaa vaan lyhyesti ja ytimekkäästi asiat läpi. Jopa tyhmäkin on tässä ymmärtänyt mitä sille puhutaan. Videoiden kautta hyvin päästy liikenteeseen ja tarvittaessa tyhmä saa vielä suomennoksen siihen päälle! Helppoa on ollut ja myös saanut hyvin tilaa hengittää tässä myös!

Miksi juuri teidän parivaljakkonne voittaa?
No ei me häviämään olla tultu

Millainen pelaaja olit ennen Mentor cuppia?
Päivittäin tuli juostua raidien perässä ja pääpaino pelkästään siinä ja tietenkin monnien uppaaminen raidaamista varten ja kaikki alle 93iv:t roskiin.. Eli monella tapaa on pelaaminen ja monnien säästäminen muuttunut PvP piireihin tulemisen jälkeen. Toki 50kpl raideja päivään teema ei myöskään ole unohtunut mihinkään, tukee kummiskin PvP:tä hyvin. Suhkot usein on myös päiviä, että tekee mieli aukaista vaan lahjat ja se siltä päivältä. Fiilispohjainen pelaaja aika pitkälti!


Oletko pelannut kilpatasolla?
eSports pelejä en


Mikä sai lähtemään mukaan Mentor Cupiin? Lauratar, Nikl3 ja Buubbeli ei jättänyt asian tiimoilta rauhaan ja kuulemma oli saatavilla persoonaan sopiva mentori hyvällä tuurilla, niin tässä sitä ollaan nytten!


Mitä olet oppinut /opettanut tähän asti?
Perusasioita, perusasioita. Niihin keskittyminen eniten. Jos niitä ei handlaa joulukuun alussa täysin, niin turha odottaa pärjäämistä peleissä.


Millaista treenaamisen ne on ollut?
Itse tykännyt meidän tekemisestä. Ei kellonympäri meininkiä, kuulemma töissä täytyy käydä välillä. Treenaaminen on oikeastaan ollut mukavaa ja helppoa. Asiat lyödään hyvin selitettynä tiskiin, joita tukevat videot ja artikkelit. Palautetta saa myös välittömästi ja palaute riippuvainen omasta suorituksesta. Hyvä ja paha tulee molemmat yhtä rehellisesti mentorilta palautteena.


Mitä odotuksia sinulla on Mentor Cupin suhteen?
Hauskanpitoa! Toki voittaminen on aina se tavoite ja mihin pyritään, mutta yhtä paljon kiinnostaa nähdä mihin muut PvPvelhot on onnistuneet luotsaamaan omat oppilaansa. Kuinka paljon on erillaisia taktiikoita ja monneja tulossa yms.


Miksi just Pokémon GO, eikä joku muu peli? Mikä siinä on ns "kiksi"?
Aika tarkalleen vuosi sitten meikä pakotettiin tähän peliin ja sille tielle jäin. Pelillisestihän PoGo ei hirveästi tarjoa, mutta viihdearvo tuli alkuun enemmänki liikkumisesta ja sosiaalisesta kanssakäymisestä muiden pelaajien kanssa. PvP piireihin tutustumisen jälkeen myös pelin tuottama viihdearvo noussut todella paljon. On tässä matkan varrella löytynyt muutamat hyvät uudet tuttavuudetkin.


Mistä asiasta pidät oppilaassasi/mentorisssasi?
Helpompi sanoa mistä en pidä ja niitä asioita ei ole.


Terveiset kilpakumppaneille? Joulukuussa nähdään!

  

Haaskalintu

Miltä on tuntunut toimia valmentajana?
Valmentaminen on ollut itseasiassa opettavaista itselleenkin. Samalla kun tulee kysymyksiä, niihin pitää miettiä vastaukset, jotka ajoittain vaatii tarkempaa perehtymistä aiheeseen. Tukee siis myös omaa pelaamista, eikä ole vaan toisen kannattelua.


Millainen Maldewar on oppilaana?
Maldewar on aktiivinen ja pilke silmäkulmassa. Touhua ei oteta liian vakavasti ja ymmärtää, et hauskaa pitää olla, vaikka tää touhu viekin paljon aikaa ja keskittymistä.


Miksi juuri teidän parivaljakkonne voittaa?
Me voitetaan, koska pelillinen perusymmärrys on jo kohillaan ja se saadan priimaan turnaukseen mennessä. Muutenkin häviäminen on häviäjille ja me ollaan voittajia.


Millainen pelaaja olit ennen Mentor cuppia?
Alkukausi meni tunnustellessa PvP:hen. Vapun jälkeen touhu meni vakavammaks ja tosissaan tästä "kilpailemisesta" tuli harrastus. Skeneä lähin ite tekemään Suomeen alkuksi Turun live-turnauksilla ja myöhemmin otin kopin Suomen etäturnauksista, että saadaan se kaikille innokkaille pikkasen helpommin lähestyttävämpään ympäristöön. Ennen pvp:tä päivittäinen yleispelaaja. Ei oikeen mikään aspekti aikaisemmin kiehtonut yli muiden.


Oletko pelannut kilpatasolla?
Niin paljon kuin Suomen sisällä kykenee.


Mikä sai lähtemään mukaan Mentor Cupiin? Aika yksiselitteisesti oon varmaan pelillisesti kovatasosin järkkäri. En siis vaan pelaa jonkun näkösellä tasolla, vaan kaikessa tapahtumanjärkkäämisissä/promoissa mukana, niin lähinnä tää uppoo niihin velvollisuuksiin.


Mitä olet oppinut /opettanut tähän asti?
Kyllä täällä on ihan peruspelaamista ja voittavaa ajattelutapaa yritetty iskoistaa.


Millaista treenaamisen ne on ollut?
Reenaminen on tukenu myös omaa pelaamista, pakottanut ajoittain boxin ulkopuolelta miettimiseen, et jonkunnäkösen eliitti-pelaajan kulissin on voinu pitää yllä.


Mitä odotuksia sinulla on Mentor Cupin suhteen?
Ihan mielenkiinnosta ja hauskanpidosta tässä on mulle kyse.


Miksi just Pokémon GO, eikä joku muu peli? Mikä siinä on ns "kiksi"?
Yhteisöllisyys ja nostalgia.


Mistä asiasta pidät oppilaassasi/mentorisssasi?
Hyvä tyyppi. Hehkutus oli suurta, et tää on sulle sopiva ja näinhän se on. Huumori natsaa ja samantyylinen pelitapa helpottaa huomattavasti. Erityinen plussa, että ei ole mikään palikka. Kaikkea ei tarvi vääntää rautalangasta, osataan omatoimisesti tarttua oppimiseen ja ohjeita/neuvoja oikeesti kuunnellaan.


Terveiset kilpakumppaneille?
Vastustajille terveiset, et paranee totutella jo valmiiks olla joku muu ku voittaja.