Mentor Cup 2019

Jannu22 & Tatti336427

Jannu22

Jannu22 eli Tiia pelasi Pokémon GO:ta päivittäin ennen Mentor Cupia; aluksi yksin, ja myöhemmin yhdessä muiden aktiivipelaajien kanssa.

Hän lähti Mentor Cupiin mukaan, koska koki, että pelissä on vaikea edetä yksin.

“Tietoa on niin paljon saatavilla, että koin olevan parempi, jos joku ohjaisi minua eteenpäin”, hän toteaa.

“Toivon, että Mentor Cup kannustaisi myös muita aloittelijoita lähtemään mukaan peliin. Aika moni pelaaja on raidiryhmässä, joten he voisivat rohkeammin mennä kysymään neuvoja kokeneemmilta pelaajilta. Myös itselleni tästä muodostui kynnyskysymys pelissä etenemisen kannalta. Mentor Cup on minulle keino ratkaista tämä ongelma”, hän kuvaa.

Mentor Cupissa Tiia on tähän asti oppinut rakentamaan tiimiä. Lisäksi hän on löytänyt netistä työkaluja pelaamiseen. Hän toivoo saavansa Mentor Cupista eväitä Pokemonin pelaamiselle jatkossa.

Tiia kehuu mentoriaan Tattia. “Tatti osaa lähteä liikkeelle oppilaan, tässä tapauksessa ihan aloittelijan tasolta. Hän on saanut oppimisen tuntumaan hauskalta ja helpolta, sekä saanut kiinnostukseni PVP:tä kohtaan kasvamaan.”

Jannu22 uskoo myös turnauksen päättyvän hyvin.

“Yhteistyötämme voisi verrata pilvenpiirtäjän rakentamiseen. Huolella valettu pohja auttaa myös nousemaan korkeuksiin.”

  

Tatti336427

Sebastian eli Tatti, on pelannut lapsesta asti.

“Pelasin paljon konsolipelejä, esimerkiksi Game Boyn alkuperäistä Pokémonia.”

Tattia viehättää Pokémon GO:ssa kilpailullisuus, keräileminen ja yhteisöllisyys.

“Oon aina ollut hieman kilpailuhenkinen. Lisäksi mussa on sellasta keräilyviettiä. Aiemmin harrastin musiikkia ja keräilin levyjä. Myös lautapelejä on kertynyt monta. Pokemonia on kiva pelata tuttujen kanssa. Monesti ulkoillessa tulee samalla pelattua”, hän kuvailee.

Myöhemmin Pokemon Go vei Tatin kilpatasolle asti. Ensimmäisen kuukausittaisen teematurnauksen hän voitti omien sanojensa mukaan "lähes vahingossa".

Huhtikuussa hän oli toisena suomalaisena kansainvälisessä TOP 100:n parhaan Pokémon GO -pelaajan listalla. Sen jälkeen hän on menestynyt hyvin useissa pääkaupunkiseudun turnauksissa.

Mentor Cuppiin Tattia pyydettiin mentoriksi heti kun Cuppia alettiin järjestää. Hän kertoo lähteneensä innolla mukaan.

“Toivon, että Tiia oppii, mitkä Pokémonit ovat hyviä taisteluissa, ja ennakoimaan vastustajan pokemoneita. Toivottavasti hänellä on myös kivaa harjoituksissa ja turnauksissa. Ehkä hänestä tulee myös vakiokasvo jatkoturnauksissa”, hän summaa tavoitteitaan.

Sebastian valmistuu pian diplomi-insinööriksi ja edessä on työnhaku.

“Unelmani on, että Pokemon jäisi tulevaisuudessa kivaksi harrastukseksi.”

Haastattelijana Laajasalon opiston mediaopiskelija Katariina Aho, jonka pelialaa käsitteleviin kirjoituksiin pääset tutustumaan osoitteessa: https://kaupunkikanava.fi/author/katariina-aho/